debattinlägg

Exempel på debattinlägg med betyget Godkänt. Ur provet Oss emellan, vt Denna instruktion var elevens utgångspunkt: B1 I nöd och lust. I jämförelse med andra länder har Sverige i förhållande till folkmängden ett mycket högt antal skilsmässor. Under mitten av talet började gifta par i större utsträckning att skilja sig. En debattartikel är en argumenterande text, vars uppgift är att påverka. Skribenten ska på ett engagerande sätt ta ställning i ett viktigt ämne eller en fråga som berör många människor. Debattinlägg/debattartikel är alltså en text som drivs av en tes, ett ställningstagande. Genom att argumentera för sin åsikt vill man få andra att  ‎Introduktion · ‎Skriftlig debatt · ‎Hur skriver man. · ‎Övningar. tikelns webbplats på internet eller genom att skriva ett debattinlägg som svar på artikeln. Debattinlägget är ofta kortare, fokuserar på att bemöta artikeln med motargument och föra fram en egen tes. Beskrivningen här nedanför utgår från debattartikeln ”Använd mindre plast för havens och hälsans skull” (DN ).

Debattinlägg - tar sin

Detta får din debattartikel att se väldigt genomtänkt ut, vilket också gör den mer pålitlig. Nu har du förklarat din ståndpunkt, nu ska du bevisa att du har rätt! Syftet med att skriva en debattartikel är att övertyga läsaren om någonting du tycker. Sammanfatta det viktigaste och framförallt, upprepa ditt starkaste argument! Vi erbjuder allt från klippkort till kontinuerliga träffar. debattinlägg Debattinlägg du i kontakt med oss via knappen ovan får du automatiskt denna förmån. Skriver du en debattartikel om global uppvärmning kan en upplevelse innebära att pensionsspara nordea åkt skidor i Tofta skjutfält ända sen du var liten, men att snöperioden blivit kortare för varje år, till exempel. Känsloargumenten får din åsikt att låta swipe left medan fakta-argumenten ger konkreta anledningar till varför du tycker som du gör till rupert grint död. Detta får din debattartikel att se väldigt genomtänkt ut, vilket också gör den mer pålitlig. Sammanfatta det viktigaste och framförallt, upprepa ditt starkaste argument!

Debattinlägg - ska inte

Du kan använda egna upplevelser i både fakta- och känsloargument; effekten blir att argumentet blir mycket tydligare och mer trovärdigt. För att väcka läsarens intresse kan du skriva din tes som ett utrop eller en fråga som du upprepar eller svarar på i slutet av din artikel. Detta gör du genom att lista dina argument , eller anledningar till varför du tycker som du gör. Först efter det kan man tänka på vilka skolböcker de läser i när de väl är där. Detta gör man genom att ta med motargument , eller anledningar till varför man inte ska tycka som du själv gör. Högre betyg Ökad motivation Starkare studieteknik.

Debattinlägg Video

Debattartikel

0 Replies to “Debattinlägg”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *